Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι

 

Στο όρος Βίτσι και σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Καστοριάς (μόλις 22 χλμ.), λειτουργεί το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Συλλόγου Χιονοδρομίας Καστοριάς, σε υψόμετρο 1800 μέτρων.
Είναι στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας, κοντά στο χωριό Πολυκέρασο, σε μια εξαιρετική τοποθεσία που αποτελεί πόλο έλξης και για ομορφιά του τοπίου καθώς και την γραφικότητα των γύρω οικισμών.
Το Βίτσι προστατεύεται ως καταφύγιο θηραμάτων και αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την απειλούμενη με εξαφάνιση αρκούδα.

Η περιοχή έχει μείνει ανεπηρέαστη από την ανθρώπινη δραστηριότητα και διατηρεί την μοναδική ομορφιά της άγριας φύσης.


Πρόσβαση:Το χιονοδρομικό κέντρο "Βιτσίου" Καστοριάς απέχει από την πόλη 22 χλμ. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, ασφαλής και αποχιονίζεται.
Από Αθήνα θα ακολουθήσετε την διαδρομή προς Λαμία και μετά προς Κοζάνη και από εκεί βορειότερα για Καστοριά.
Το χωριό Πολυκέρασο, θα είναι το επόμενο σημείο της διαδρομής σας, αφού το χιονοδρομικό είναι πολύ κοντά σε αυτό.


Διαμονή

Για τη διαμονή σας στην Καστοριά και την γύρω περιοχή, κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην περιοχή της Καστοριάς, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Επιλεγμένες προτάσεις και προσφορές διαμονής μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Διασκέδαση

Για την διασκέδασή σας στην Καστοριά και τις γύρω περιοχές θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Εγκαταστάσεις

Το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου διαθέτει 3 αναβατήρες και 5 πίστες μικρής και μέτριας δυσκολίας που θα απολαύσουν οι φίλοι του σκι. Οι πίστες είναι χαραγμένες μέσα σε πυκνό δάσος με κοινή αφετηρία, εξυπηρετούμενοι από το ίδιο lift.
Διαθέτει, επίσης, σαλέ, εστιατόριο, καφετέρια snow bar και parking.


Αναβατήρες
Ονομασία Τύπος Μήκος μ. Υψομετρική Διαφορά μ.
  Συρόμενος μονοθέσιος 1000 260
Baby lift 1 Συρόμενος 150  
Baby lift 2 Συρόμενος 150  


Ο μεγάλος συρόμενος αναβατήρας, έχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης 850 ατόμων την ώρα και οι δύο baby lift, από 450 άτομα την ώρα ο καθένας.


Πίστες
Ονομασία Τύπος Μήκος μ. Υψομ. Διαφορά μ.
Κεντρική   1000  
Πλευρική 1   2500  
Πλευρική 2   1300  


Επισκεφθείτε

Αν το ενδιαφέρον σας μονοπωλήσει η υπέροχη Καστοριά, να κάνετε περίπατο στην υπέροχη λίμνη της. Αν σταθείτε τυχεροί και την βρείτε παγωμένη, σίγουρα θα είναι κάτι το μοναδικό.
Δείτε τον παραδοσιακό οικισμό «Ντολτσό» με τα παλιά αρχοντικά και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς στην κορυφή του λόφου.
Ακόμη επισκεφθείτε το Οικομουσείο και το Μουσείο Ενδυματολογίας (στεγάζεται στο αρχοντικό των Αφων Εμμανουήλ). 
Στην πόλη της Καστοριάς σώζονται περίπου πολλές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες (Ναός Παναγίας ΚουμπελίδικηςΝαός Αγίου Στεφάνου, κά.) και αρκετές ακόμη σε ολόκληρο το νομό (Ναός Αγίου Γεωργίου, κά.).
Εκτός της πόλης επισκεφθείτε το Αργος Ορεστικό (Διοκλητιανούπολη), το Δισπηλιό καθώς και την περιοχή γύρω από το χιονοδρομικό για να θαυμάσετε το τοπίο με την μοναδική ομορφιά της άγριας φύσης.Χάρτης πρόσβασης